Кто где тренируется?

Профилактика всегда дешевле/результативней чем лечение. Хотите систематически "бодаться" с патрулями, доказывая свою правоту и получая как минимум неприятный осадок по окончанию, ваше дело, а я бы сделал вывод и что-то изменил в своем подходе."данный лес уж никак не предусмотрен для прогулок и отдыха граждан. это реальный лес.граждане там не гуляют." и "появляется беркутовский бобик" как-то не вяжется. Если это реальный лес, в котором даже граждане не гуляют, то как там материализовался автомобиль…2 Loup-garouЛес/поле/прочая территория не входящая административно в состав населенного пункта, но не являющаяся охотугодьем/тиром/стрельбищем тогда применима ст.174? "Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку" вот это самое "и" подразумевает наличие обязательно 2-х составляющих: населенный пункт и не отведенное для этого место, либо "не отведенного места" достаточно и не важно в черте населенного пункта оно или нет. Исходя из вашего предыдущего поста - применима, но хочу уточнить касательно спецсредства. Которое никак не прописано в рассматриваемых нами статьях. Как быть с этим? Для огнестрельного оружия, ввиду немалой убойной дальности, даже сомнений не возникает о том можно ли стрелять вне тира/стрельбища хоть и за пределами населенного пункта.

Scorpion83 пишет:Профилактика всегда дешевле/результативней чем лечение. Хотите систематически "бодаться" с патрулями, доказывая свою правоту и получая как минимум неприятный осадок по окончанию, ваше дело, а я бы сделал вывод и что-то изменил в своем подходе."данный лес уж никак не предусмотрен для прогулок и отдыха граждан. это реальный лес.граждане там не гуляют." и "появляется беркутовский бобик" как-то не вяжется. Если это реальный лес, в котором даже граждане не гуляют, то как там материализовался автомобиль…
нкто ж не говорит, что я буду специально с ними бодаться. уже занялся подбором нового места.если перечитаете мои сообщения, то я как раз пытаюсь выяснить где можно, а где нельзя, что бы исключить такое "приятное" общение с беркутом. понятное дело, в тире можно стрелять без проблем – но в тир не всегда можно попасть (нет свободной дорожки/нет денег/ др).теперь про "невяжется": приглашаю вас в гости в киев. я вас туда свожу – тогда намекать на то, что я лгу – перестанете.вот здесь:
map1.jpg
указал место, где тренировался

Намеков на вашу ложь не было (понятие "реальный лес" сугубо индивидуальное), была конкретная констатация написанного вами ранее и ещё раньше и мое несогласие с тем что в "реальном лесу" может появится "беркутовский бобик", так что не переживайте ибо лгуном я вас не считаю. Судя по фото из Гугла (это все что у меня есть для оценки) это ещё не "реальный лес, в котором граждане не гуляют", особенно учитывая его нахождение в городской черте и фото сделанные для того же гугла как раз активно гуляющими там гражданами... В моем понимании реальный лес - это когда зайдя в оный, метрах в 100 от опушки ты понимаешь, что не знаешь где эта опушка находится...Тут меня другое интересует, спецсредство не оружие и никак не прописано в статьях этих. Вот как с этим быть?

Scorpion83 пишет:и фото сделанные для того же гугла как раз активно гуляющими там гражданами...
фото для гугла делает спутник.еще раз повторюсь - будете в киеве - дайте знать. посетим то место.по теме - есть у кого-то конкретный список (закон, приказ, инструкция, хоть какой-то официальный документ) где можно стрелять, а где нельзя??

офіційно - тільки в спеціально призначених для цього місцях. іншими словами - в тирах.я їздив раніше за київську дамбу - там було феншуйне місце і з рушнички постріляти і з пекаля. місце гарне - яма з високим насипом - кулі далі не йшли. але там побудували дорогу... останній раз їздили в "Сапсан" - але там реально дорого... стосовно бобіка і беркута - там все-таки десь або будинок або люди - беркут мав хтось викликати. і дати чітке орієнтування на місце. так що місце не підходить.більшість лісів (полів, болот, інше) належать до мисливських господарств - стрілянина в ниж теоретично може бути кваліфікована як браконьєрство... питати місця у людей на формі теж "стрьомно" - може бути підстава... :lol:

mail2ocean пишет:офіційно - тільки в спеціально призначених для цього місцях. іншими словами - в тирах.
ссылку на нормативный акт.mail2ocean пишет:стосовно бобіка і беркута - там все-таки десь або будинок або люди - беркут мав хтось викликати. і дати чітке орієнтування на місце. так що місце не підходить.
все прозаичнее - у них недалеко маршрут патрулирования (по ул. Пуховской до ТЕЦ5). зимой они в тот лесок заезжают - там молодняк сосны выращивают - охраняют, что бы не нарубили на новый год.а я (в силу обилньго снегопада) оставил машину недалеко от тропинки - и ее было видно с основной просеки. вот они наверное услышали и подкатили.вариант того. что кто-то вызвал однозначно отбрасываю.

to BaluОбозначенная Вами местность находиться в городской черте. И, думаю, формально, тут стрелять все равно под подъездом своего дома.Вы не будете спорить, что стрелять во дворах не нормально? (Имею ввиду тренировки).ст.174Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чипневматичної зброї в населених пунктах і в невідведених для цього місцях або з порушеннямустановленого порядкуКлючевая фраза: "в невідведених для цього місцях"Какие места могут быть отведены для стрельбы? Тир в населенном пункте, стрельбище да охотугодья - вне.Считаете, что лес в городе может считаться "отведенным местом"?

wade пишет:to BaluОбозначенная Вами местность находиться в городской черте. И, думаю, формально, тут стрелять все равно под подъездом своего дома.Вы не будете спорить, что стрелять во дворах не нормально? (Имею ввиду тренировки).
не нормально и запрещено законом – разные вещи.во дворах однозначно не нормально! и я не собираюсь стрелять во дворах и т.п.в лесу в дали от жилых домов, людей и т.п. – почему нет?wade пишет:ст.174Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чипневматичної зброї в населених пунктах і в невідведених для цього місцях або з порушеннямустановленого порядкуКлючевая фраза: "в невідведених для цього місцях"Какие места могут быть отведены для стрельбы? Тир в населенном пункте, стрельбище да охотугодья – вне.Считаете, что лес в городе может считаться "отведенным местом"?
считаю что кроме первой части предложения полезно читать и вторую.первая часть – стрельба в городе в не отведенном для этого месте – т.е. если действие подподает под эти два условия, то НЕЛЬЗЯ СТРЕЛЯТЬвторая чать ИЛИ с нарушением установленного порядка.вы видели этот "установленный порядок"? есть ссылка на нормативный акт, который регулирует этот "установленный порядок"?

Мужчины,давайте прекращать толочь воду в ступе!я написал свой пост не для осуждения не для хваставства или чего-то подобного.я взрослый и ответсвенный человек. поверьте. в данном случае я трижды убедился в том, что я никому не помешаю и убедился в безопасности.я написал свой пост с одной целью, вяснить, есть ли запрет стрельбы в черте города или нет. не просто "я думаю что нельзя", "кум говорил что нельзя", "циганка нагадала что нельзя", а именно запрет на стрельбу в городе, закрепленный нормативным документом.

А Вы упертый. :wink:Кроме названия статьи полезно прочитать ее содержимое:"... в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку..."Установленый порядок, например, внутренний документ тира.

Balu стаття, що забороняє це робити – стаття №174.Стаття 174. Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку Стрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку – тягне за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої.{Стаття 174 в редакції Закону N 148/96-ВР від 25.04.96, із змінами, внесеними згідно із Законом N 55/97-ВР від 07.02.97} травмат відноситься до вогнепальної зброї (Вогнепальна зброя — це пристрій, в якому для вильоту кулі з каналу ствола використовується енергія хімічного розкладу вибухових речовин. studentbooks та підвиду – спецзасіб.іншими словами – по суті – травмат – це підвид вогнепальної зброї і до нього застосовується стаття №174.

2 wade есть немного. но я хочу до конца разобраться. есть в статье определение отведенных мест? что такое отведенное место? кем оно отведенное? что должно быть в таком отведенном месте?я хочу понимать вопрос до конца и исключить вольные трактовки.2 mail2ocean - согласен, травматик - огнестрельное оружие.по остальному - пока не убедили :smile:

2 BaluПопробуйте поискать:"Кодекс України про адміністративні правопорушення" КоментарКак-то так. Или Практический комментарий...Может найдете интересующую инфо.

Стрелять в черте населенного пункта вне тира/стрельбища и не в момент крайней необходимости нельзя! Все точка!Balu пишет:фото для гугла делает спутник.
Не знаю каким Гуглом вы пользуетесь, но в моем Google Планета Земля при соответствующем масштабе местности появляется множество пиктограмм фото местности соответствующей данным координатам.https://clip2net.com/page/m60539/10039056https://clip2net.com/page/m60539/10039052https://clip2net.com/page/m60539/10039054Особенно на 2 последних скриншотах фото сделанные спутником, а никак не гуляющими гражданами:lol:Если картинки не открываются вот ссылки
You do not have permission to view link Log in or register now.
Скажите Balu, а из СКС или АКСУ вы так же стреляли бы в этом лесу и доказывали безопасность оного деяния? Пример конечно гипертрофирован ибо уже на нескольких десятках метров пуля травматика безопасна, чего не скажешь о пулях выпущенных из названных устройств даже через сотни метров, но принцип все тот же "реальный лес, в котором граждане не гуляют" значит можно стрелять…И в довершение специально для вас выискивалНауково-практичний коментар до Кодексу України про адміністративні правопорушення Комзюк Калюжний Погрібний 2008р.Глава 14 Адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку (ст.173 – ст.184)Стаття 174. Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядкуСтрільба з вогнепальної чи холодної метальної зброї або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку – тягне за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї і бойових припасів або без такої. [У статтю 174 внесено зміни згідно із Законом України № 1'4'8/96-ВР від 25.04.96 р.] [У статтю 174 внесено зміни згідно із Законом України № 55/97-ВР від 07.02.97 р.]Об'єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері громадського порядку та громадської безпеки. Визначення поняття громадського порядку дається у коментарі до ст. 173. (позволю его изложить прямо тут "Громадський порядок - це обумовлена потребами суспільства система врегульованих правовими та іншими соціальними нормами система відносин, що складаються у громадських місцях в процесі спілкування людей, і яка має на меті забезпечення спокійної обстановки суспільного життя, нормальних умов для праці і відпочинку людей, для діяльності державних органів, а також підприємств, установ та організацій"). Що стосується громадської безпеки, то під нею пропонуємо розуміти сукупність суспільних відносин, пов'язаних з попередженням чи усуненням різних за характером загроз для життя і здоров'я людей їх майна, які можуть виникнути внаслідок дій людей або негативного прояву джерел підвищеної небезпеки.Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого коментованою статтею, полягає у стрільбі з вогнепальної чи холодної метальної зброї або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку.Визначення вогнепальної, холодної метальної та пневматичної зброї містяться в Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів, яка затверджена наказом МВС України від 21.08.1998 р. № 622. Так, відповідно до п. 8.2. цієї Інструкції вогнепальною вважається зброя, в якій снаряд (куля, шрот тощо) спрацьовує миттєвим звільненням хімічної енергії заряду (пороху або іншої пальної суміші). До пневматичної зброї належать пістолети, револьвери, гвинтівки калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду, в яких снаряд (куля) приводиться в рух за рахунок стиснутих газів. До холодної зброї належать пристрої та предмети, конструктивно призначені для ураження живої чи іншої цілі за допомогою м'язової сили людини чи механічного пристрою (може бути холодною ручною та холодною метальною).Об'єктивною стороною цього правопорушення є протиправне діяння у вигляді стрільби, під якою необхідно розуміти здійснення хоча б одного пострілу із зазначених у цій статті видів зброї.Обов'язковою ознакою об'єктивної сторони цього правопорушення є місце його вчинення.Суб'єктивна сторона правопорушення характеризується наявністю вини у формі прямого або непрямого умислу.Суб'єктом правопорушення може бути особа, якій виповнилося 16 років.

У "соседей" комментарий шире:"Объективная сторона состоит в стрельбе из оружия в не отведенных для этого местах, втом числе в населенных пунктах либо в отведенных для этого местах с нарушениемустановленных правил. Нарушение правил при стрельбе в отведенных для этого местах состоит внесоблюдении предусмотренных законодательством мер безопасности. При наступлении вредныхпоследствий в результате стрельбы данное деяние квалифицируется по нормам УК РФ. Условиемпривлечения к административной ответственности является наличие у лица права на хранение ииспользование оружия."Это про установленный порядок.А по местам – пока "глухо", ничего не нашел.Сдается мне Balu ищет конкретные документы с описанием обустройства места для стрельбы. Типа, объвязал веревкой площадку, по углам табилички "не входить" и "место для стрельбы". И пуляй себе на здоровье.
icon_wink.gif
И мелом круг вокруг себя… Против ППС-ников…
icon_lol.gif
:lol::lol:

Scorpion83 пишет:Не знаю каким Гуглом вы пользуетесь, но в моем Google Планета Земля при соответствующем масштабе местности появляется множество пиктограмм фото местности соответствующей данным координатам.https://clip2net.com/page/m60539/10039056https://clip2net.com/page/m60539/10039052https://clip2net.com/page/m60539/10039054Особенно на 2 последних скриншотах фото сделанные спутником, а никак не гуляющими гражданами:lol:
действительно, эти фотки (2 последних) не спутник сделал - но как раз они и показывают - что это нифига не парк!еще раз повторюсь - вы считаете что я лгу? предлагаю или прекратить нести ересь и искать нестыковки в рассказе или сказать прямо то, что имеет ввиду.на этом данную часть вопроса считаю закрытым.Scorpion83 пишет:Скажите Balu, а из СКС или АКСУ вы так же стреляли бы в этом лесу и доказывали безопасность оного деяния? Пример конечно гипертрофирован ибо уже на нескольких десятках метров пуля травматика безопасна, но принцип все тот же "реальный лес, в котором граждане не гуляют"...
я вот нимагу понять. мой пост начинает со слов: "давайте пофантазируем?".я вроде конкретную ситуацию описал с конкретными вводными. хотите пофилососфтвовать "что было бы, если" - создайте отдельную ветку и вперед.Scorpion83 пишет:И в довершение специально для вас выискивалНауково-практичний коментар до Кодексу України про адміністративні правопорушення Комзюк Калюжний Погрібний 2008р.Глава 14 Адміністративні правопорушення, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку (ст.173 - ст.184)Стаття 174. Стрільба з вогнепальної......Об'єктом цього правопорушення є суспільні відносини у сфері громадського порядку та громадської безпеки. Визначення поняття громадського порядку дається у коментарі до ст. 173. Що стосується громадської безпеки, то під нею пропонуємо розуміти сукупність суспільних відносин, пов'язаних з попередженням чи усуненням різних за характером загроз для життя і здоров'я людей їх майна, які можуть виникнути внаслідок дій людей або негативного прояву джерел підвищеної небезпеки.Об'єктивна сторона правопорушення, передбаченого коментованою статтею, полягає у стрільбі з вогнепальної чи холодної метальної зброї або пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду в населених пунктах і в не відведених для цього місцях, а також у відведених місцях з порушенням установленого порядку.Об'єктивною стороною цього правопорушення є протиправне діяння у вигляді стрільби, під якою необхідно розуміти здійснення хоча б одного пострілу із зазначених у цій статті видів зброї.Обов'язковою ознакою об'єктивної сторони цього правопорушення є місце його вчинення.
за это спасибо. это офциальный коментарий? даже в нем нет отпределения отведенных мест.кстати выделенное жирным - ключевое.получается, что если нет угрозы жизни и здоровью или имуществу - то и нет нарушения?

думаю, закрию питання шановного BaluДо об’єктів, дозвільну систему щодо яких здійснюють органи внутрішніх справ, належать також стрілецькі тири, стрільбища та мисливські стенди і магазини, в яких здійснюється продаж вогнепальної, холодної зброї, боєприпасів та спеціальних засобів самооборони, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії. До зазначених об’єктів органи внутрішніх справ ставлять високі вимоги, що поясняється їх великою суспільною небезпекою, хоча кількість їх порівняно з іншими об’єктами дозвільної системи незначна, вона обраховується одиницями.Стрільбища, стрілецькі тири та мисливські стенди можуть бути відкриті тільки при дотриманні вимог, які ставляться до них органами внутрішніх справ, та умов, які гарантують безпеку оточуючих. Забороняється обладнання відкритих тирів, призначених для стрільби із малокаліберної зброї, на відстані, ближчій, ніж 2 км від населених пунктів і природних заповідних об’єктів, а тирів для стрільби із крупнокаліберної зброї – 6 км. Напіввідкриті тири забороняється розташовувати ближче, ніж за 300 м від жилих і господарських будівель.Стрілецькі тири класифікуються за різними ознаками. Для органів внутрішніх справ найважливішим є ступінь безпеки стрільб, які у них проводяться, що залежить від характеру зовнішніх загорож, вогневої зони і пристроїв перехоплення куль. Існує кілька типів таких споруд для стрілецького спорту: стрільбища-комплекси, що складаються із декількох відкритих тирів; закриті тири з непробивними стінами і стелею, де поперечні і бокові перехвати не передбачені; напіввідкриті тири з куленепробивними стінами і поперечними перехватами зверху; відкриті ділянки місцевості, що мають кулеприйомні і бокові земляні вали й необхідні зони безпеки.Стрільбищем визнається спеціально обладнана ділянка місцевості, призначена для навчання стрільбі з індивідуальної стрілецької зброї, а також для проведення занять з вогневої підготовки. До складу стрільбищ, як правило, входить декілька тирів різного призначення, а також командні та допоміжні пункти.Стрілково-мисливським стендом називають спортивну площадку, обладнану для стрільби з гладкоствольних рушниць дробовими зарядами по літаючих мішенях – тарілках, які викидаються спеціальними метальними пристроями (машинами). Існує два види стрілково-мисливських стендів: траншейні і круглі.Джерело

скажу на власному досвіді – не буде особливих претензій у СМ (Беркут) у випадку, якщо:1) є дозвіл на травматик2) стрілянина відбувається в глухому лісі (не лісопосадка) в 300 метрах від жилих і господарських будівель.3) немає поряд людей (грибники, рибалки, інше)4) місце утворює собою кар"єр (яму з високим насипом)звичайно, якщо потрібні гроші, то можуть наполягати на тому, що місце не огорожене та спеціально не обладнане… але, зі свого досвіду, при дотриманні 4-х вищезазначених пунктів, проблем у 90% не має бути…

О! спасибо за инфупусть это и не официальный источник, только чья-то диссертация(кстати в ней автор признает что функционирование тира для травматов и пневматике никак не регламентировано….скажу на власному досвіді – не буде особливих претензій у СМ у випадку, якщо:1) є дозвіл на травматик2) стрілянина відбувається в глухому лісі (не лісопосадка)в 300 метрах від жилих і господарських будівель.3) немає поряд людей (грибники, рибалки, інше)4) місце утворює собою кар"єр (яму з високим насипом)
1)есть2)есть (до ближайшего жилого дома минимум 4 км)3) не было (зима на улице)4) карьра тоде не было. (правда слелял в насыпь. з насыпью просматривается метров 40)

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах!

Back