Де наші донецькі камради, давайте інформацію з перших рук.
По Криму, три факти:
- У знайомої є "бойфренд", не остання людина в Севастопольскій міськраді. На запитання, "Як, що, по поводу законів", відповів "У нас ніхто толком до цієї пори нічого не знає".
- На минулому тижні була зустріч рієлторів Сакського району з російськими колегами чи то керівництвом. Чоловік іншої знайомої почав задавати конкретні питання - його відразу попросили покинути засідання, типу провокує запитаннями російську делегацію.
- Мій тесть, (один з кращих фермерів Сакського району, який по обміну досвідом був у багатьох країнах, в РФ в тому числі. Тобто, знає - хто чим дише в його сфері) в минулу п'ятницю їздив на схожу офіційну зустріч фермерів району з росіянами. З його слів, половина залу аплодували на кожне слово російської делегації, чулись непоодинокі вигуки "Вы же нас теперь никому не отдадите?". Інша половина - задавала конкретні запитання. "Как с поставками ГСМ фермерам?" - "Мы решаем этот вопрос". "Но ЭТО нужно уже!" - "Мы решаем этот вопрос". А про комбайни я доречі уже писав у цій темі, ще на початку "событий". Своїх мало, були орендовані з Херсона, Миколаєва. Зараз, маю інформацію, що більше 100 одиниць техніки (трактора, комбайни) "віджали" (не пропускають назад) у тих же херсонських, миколаївських власників, причому приватних. Це не "націоналізація" українського майна. Є інформація і про невелику партію рівненської техніки холдингу "Укрландфармінг". Вся ця техніка перебувала на півночі Криму, в основному в Джанкойському районі. Так ось, "Как быть с недостающей зерноуборочной техникой?" - "Как это как? Ну вы же пользовались арендованой, делайте это дальше". "А какой дурак отпустит свою технику сейчас в Крым?" - "А вы давайте им гарантии, подписывайте с ними договора, что обязуетесь не присваивать их технику и проводить через границу" (на цьому всі ох..іли). "Какие гарантии? Как я могу гарантировать проход техники через эти все пости, для которых - что захотят то и сделают. Развернут, задержат, отберут...?" - "Давайте гарантии и всё". Раніше в ЗМІ писалось про виділення РФ для Криму 500 комбайнів. На це питання сказали, що поки без коментарів.