Fire27
Досвідчені стрільці
У Сумах дві подруги кілька годин гуляли містом із гранатою у торбинці, йдеться в сюжеті ТСН. Жінки шукали, куди прилаштувати випадкову знахідку. Зрештою, екстремальна прогулянка закінчилася для них у міліції. Вони самі прийшли у райвідділ, бо так і не знайшли жодної людини, яка б не побоялася взяти до рук бойову гранату. "Перше враження – шок. Вперше в моїй практиці в торбинці приносять вибухонебезпечний предмет – гранату, тим паче, в приміщення райвідділу", – пояснив керівник дільничних інспекторів Ковпаківського РВ міліції Олександр Дідусьов. За словами подруг, на цілий пакет з військовим начинням вони наткнулися, повертаючись із пляжу. Додому вирішили забрати усе, крім гранати. Її вони спочатку зарили на грядці, а зранку знову відкопали та понесли показати фахівцям. Про всяк випадок, жінки вирішили не їхати у маршрутці, аби не наражати інших на небезпеку. Через усе місто до антикварного салону вони подалися пішки. Продавець у салоні зізнався, що боєприпаси до нього приносять не вперше. Однак він усіх відправляє до міліції. "Ця дамочка трохи її не впустила. Я їм пояснив, що граната активна, що може і спрацювати", – розповів продавець антикварного магазину Олексій Ноздрачов. У відділку гранату й решту небезпечного заліза правоохоронці накрили бронежилетами й охороняли до приїзду вибухотехніків. А жінкам, замість слів вдячності за проявлену сміливість, провели детальний інструктаж. Розповіли про необхідність повідомити у відповідні служби, МНС та органи внутрішніх справ, та наголосили на тому, що не треба носити небезпечні предмети в особистих речах, адже це може призвести до трагедії. "Тепер стало страшно, тому, що дивіться, я йду, а у мене в сумці граната, а скільки ще може бути навколо мене людей, у яких в сумці граната", – зробила висновок одна із сміливих панянок. Сумку з боєприпасами вибухотехніки вже знешкодили. Як з'ясувалося, серед півсотні знайдених гільз, патронів лише граната становила реальну небезпеку. Протипіхотна, часів Великої Вітчизняної війни могла здетонувати будь-якої миті, й тоді у радіусі 150-ти метрів навряд чи хто б уцілів.Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/u-sumah.....istom.html