У Рівному прапорщик військової частини розпродавав гранати по 70 гривень

Fire27

Досвідчені стрільці
Не зовсім "травматична" новина, але не втримався, щоб не написати. Сам служив у одній з в/ч м. Рівне, і ціна більш чим здивувала… Отже:Обороноздатність країни залежить від військових, адже на них Конституцією покладено цей обов’язок. Своє бачення зміцнення військової міці України мав прапорщик однієї з військових частин 13 армійського корпусу. А саме – він вирішив підтримати громадянську самооборону мешканців області бойовими гранатами.За символічну "соціальну" компенсацію – від 70 до 170 гривень. "Свідомим" громадянам військовий продавав гранати РГД-5. Його благодійні наміри по достоїнству оцінили і вибагливі покупці під час контрольної закупівлі. От тільки покупцями виявились працівники рівненської міліції.– На гарячому ми затримали прапорщика та ще двох його цивільних спільників, – розповів на прес-конференції начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. – Під час обшуку виявили хованку з 30 гранатами у військового вдома. Ще 111 гранат були заховані на робочому місці прапорщика. Зараз триває розслідування, а тим часом від виконання службових обов’язків відсторонений т.в.о. командира 13 армійського корпусу Ігор Колесник.Тим часом правоохоронці шукають покупців гранат та встановлюють точну кількість уже реалізованого товару, щоб зловмисники не встигли використати гранати за призначенням.

1306752376.jpg

ogo.ua

а ракет тактических он не предлагал? :)вот до чего жадность прапорщика довела :)

Нормальная цена за безобидные учебные гранаты!:)Журналюги продолжать нести бред, особенно понравилось "щоб зловмисники не встигли використати гранати за призначенням". Хорошо хоть на фото просто учебки стандартные, а не из резины, иначе бы у меня бы была истерика!:)

Ага, довелося мені під час строкової служби покидати такі "безобидные учебные гранаты" - екстрім, я скажу ще той...

Fire27 said:Ага, довелося мені під час строкової служби покидати такі "безобидные учебные гранаты" - екстрім, я скажу ще той...
Ну те учебки которые продают, там вообще пиропатрон внутри или пусто. Даже если полный УЗРГМ в сборе, то снизу высверлено отверстие под шумовой заряд и ничего страшного не произойдёт. Все признаки учебки налицо - чёрный корпус, малиновое (красное) кольцо, отверстие снизу. В чём экстрим то?

Stariy.COM said:
Fire27 said:
Ага, довелося мені під час строкової служби покидати такі "безобидные учебные гранаты" - екстрім, я скажу ще той...
Ну те учебки которые продают, там вообще пиропатрон внутри или пусто. Даже если полный УЗРГМ в сборе, то снизу высверлено отверстие под шумовой заряд и ничего страшного не произойдёт. Все признаки учебки налицо - чёрный корпус, малиновое (красное) кольцо, отверстие снизу. В чём экстрим то?

На правой тож дыра снизу и на фотке видно. Но блин, где написано что именно эти толкал защитник родины ?По 70грн можно ящик купить, пусть в погребе на даче лежит
smile.png

И цена "демократичная".У нас-то видел по 200 грн. ммг Ф-1.И цвета правильного:eek:

КС ГС РС не впечетляет:smile:,а граната редкость эфект на лицо!

Фото взагалі на ogo.ua було "приліплено" до тексту, як часто у журналюг (соррі :lol:)буває.А взагалі, я думаю, що все таки не учбові були... Хоча навіть якщо так - хто заважає при наявності робочого запалу "довести до ума" гранату?P.S. А я кидав якраз не учбові. І хто кидав, зрозуміє в чому екстрім і чому потіють руки...

Fire27 said:Фото взагалі на ogo.ua було "приліплено" до тексту, як часто у журналюг (соррі :lol:)буває.А взагалі, я думаю, що все таки не учбові були... Хоча навіть якщо так - хто заважає при наявності робочого запалу "довести до ума" гранату?P.S. А я кидав якраз не учбові. І хто кидав, зрозуміє в чому екстрім і чому потіють руки...
Ну это как довести до ума травматик переделов его в боевой - не стоит того. При цене 70 грн я просто уверен, что это учебки. Потом зная наших прапорщиков, они конечно берут, что плохо лежит, но вряд ли продавал бы боевые.Руки потеют это да. Кстати так же потеют у тех, кто тестирует рекордные навески!:)

Stariy.COM said:
Руки потеют это да. Кстати так же потеют у тех, кто тестирует рекордные навески!
smile.png
laugh.png
:lol:
laugh.png

Все таки бойовими були гранати...Торгівлю бойовими припасами розгорнув 30-річний здолбунівчанин Ігор поблизу одного з торговельних центрів Рівного. Ручну осколкову наступальну гранату РГД-5 він продав за 250 гривень. Щоправда, працівникам міліції. Минулої суботи співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області під час оперативної закупки затримали чоловіка на гарячому.Згодом правоохоронцям вдалося встановити і його спільника — 31-річного рівнянина Олександра. В останнього під час проведення огляду в гаражі на території одного із кооперативів Рівного міліціонери виявили та вилучили 12 корпусів гранат та 13 запалів до них.Однак на цьому історія не закінчилася. У ході оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що 30-річний Олександр купував ці гранати по 70 гривень за кожну у прапорщика військової частини Рівного 42-річного Юрія. За місцем проживання військовослужбовця міліціонери виявили та вилучили ящик із 20 гранатами.Проте ще більший арсенал очікував на правоохоронців під час огляду складу військової частини, в бетонному перекритті горища якого міліціонери знайшли три тайники, які завбачливо облаштував Юрій. Саме там він зберігав 111 корпусів гранат РГД-5 та 110 запалів до них. Крім того, там знаходилися і вісім ящиків з-під цих бойових припасів із відповідним маркуванням.Звідки це все у прапорщика та хто купував вибухонебезпечну продукцію, нині з’ясовує слідство.— Усі троє підозрюваних знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання, — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Проти них порушена кримінальна справа за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.(с)ogo.ua

Хороший товар, цена - "распродажа в связи с закрытием магазина"Все сделал правильно (с) :-D

Всё по феншую,равное количество запалов и корпусов!

И как-то ведь всё нужно было провести по бумагам!Помниться, у нас при гранатометании начальник пункта боепитания требовал после "использования" чеку и рычажок вернуть-для отчётности.Всё по ведомости.

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах!

Back