У Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського. У лікарні померла його напарниця

VVZ

Досвідчені стрільці
У Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського з його ж зброї.

%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B7%D0%B0%D0%BB.jpg
Подія сталася сьогодні зранку поблизу автовокзалу.
Подія сталася сьогодні зранку поблизу автовокзалу. За попередньої інформацією екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки «Citroen» за порушення правил дорожнього руху.
З невідомих причин чоловік накинувся на патрульних, одного застрелив з його ж зброї та поранив напарника. Один поліцейський загинув на місці, другий важко поранений.
Зловмисник викрав пістолет та запасний магазин з набоями і зник в невідомому напрямку. Викрадений пістолет - Форт-17, №157400.
%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BF%D0%BD%D0%B8%D0%BA.jpg
Зловмисник - Пугачов Олександр Андрійович
У ці хвилини в Дніпрі відбувається розшук автомобіля Citroen C-Elysee, седана сірого кольору. Номерний знак AE 7053 AA. У передній лівій частині капота вм'ятина від удару шлагбаумом.
Повідомляються також особисті дані зловмисника - Пугачов Олександр Андрійович.
%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE.jpg
Автівка зловмисника

You do not have permission to view link Log in or register now.

View attachment 9017

Відео:

https://www.youtube.com/watch?v=Bcqx_weuC8I&feature=youtu.be

У лікарні Дніпра померла напарниця загиблого патрульного

Постраждала померла на операційному столі В результаті сьогоднішньої стрілянини в Дніпрі, яка забрала життя поліцейського, в лікарні померла його напарниця, передає "112 Україна". Повідомляється, що куля застрягла у патрульної в хребті. Вона померла на операційному столі.

Стали известны новые подробности убийства полицейских в Днепре.

Об этом на странице в
написал местный активист Евгений Гендин. Приводим его текст полностью.

"Светлая память землякам из Национальной полиции Украины, соболезнования их семьям. Стыдоба разгоняющим многочисленные неправды и особый ад спекулирующим и паразитирующим на всём этом.

Теперь - холодно. Я разговаривал минут 20 в Мечникова с Хатией Деканоидзе, Вадимом Трояном и Владимиром Богонисом (спасибо Арсен Аваков и Артем Шевченко за личную помощь). И с некоторыми оперативниками.

Ход событий (из того, что можно). Без приукрашиваний, экшенов и легенд. Подозреваемый нарушил ПДД (по-моему, красный свет). Экипаж прижал его возле автовокзала. Чувак начал пытаться "договариваться", потом оголил грудь, начал показывать боевые раны из АТО (на разных фотках виден большой рубец, это фото с регистратора). Полицейский сел пробивать подозреваемого по базе. Подозреваемый достал ПМ, полицейский - свой "Форт". Подозреваемый начал увещевать - типа, дай уйти, живой останешься и т.п. Как произошел выстрел (их было много - по-моему, 8 или 10 в совокупности) - выясняется. Как и выясняется - кто именно из патрульных успел нанести ранение подозреваемому. Есть уже фото, где видно это ранение в брюшину, внизу.

Розыск и все службы были подняты крайне оперативно. И Хатия, и Вадим отмечают очень чёткие действия (я не "соловей МВД", если что, это не моя тема, да и не водилось за мной такого). Дальше идут некоторые подробности операции, которые они расскажут сами. Но экшена с "осадой церкви", "взятия заложников" не было. Его загнали, взяли все связи, город (где он был на нелегале), он покинуть не мог, точек отсидеться не было. К тому же, огнестрел. В брюшину, внутренние органы серьёзно не задеты, и тем не менее. Он сам пришёл в Мечникова под чужой фамилией (Михайленко). По сути (я так понимаю) сдаваться. Где и был задержан и обезврежен ("Соколом" вроде). Пришел - по словам оперативников - уже "жёлтый", теряющий сознание. Сейчас его оперируют, параллельно идут следственные действия.

Я не журналист. И не криминальный репортёр. Мне просто больно. Это мой Город, моя Страна. И моя Национальная Полиция. Такое происходит во всех странах, со всяким уровнем ВВП.
Пожалуйста, думайте, не спешите выливаться и юзать кровь.
Да и вообще немножко помолчим".

14446213_1351577911549168_7928482520917414988_n.jpg

Аваков вручил наградное оружие водителю маршрутки Тимонину, который пытался остановить убийцу патрульных.
62-летний Валерий Тимонин, водитель маршрутки, пытавшийся остановить убившего патрульных в Днепре Пугачева, награжден по приказу Министра МВД Арсена Авакова оружием - пистолетом "Форт -17"
Об этом народный депутат Украины, советник главы МВД Антон Геращенко написал в
.

"За проявленное мужество и смелость, попытку задержать вооружённого преступника, рискуя своей жизнью, водитель маршрутного такси, 62-летний Валерий Тимонин по приказу Министра МВД Арсена Авакова награждён наградным оружием - пистолетом "Форт -17".

Пусть пример Валерия Тимонина вдохновит всех нас, всегда идти на помощь тому, кто в ней нуждается.

Видео героического поступка Валерия Тимонина по ссылке, для тех, кто его ещё не видел".

Позже Геращенко
:

"После окончания процедуры чествования смелого Днепровца Валерия Тимонина, я подошёл к нему и сказал - "В соцсетях, просят дать номер Вашей карты, чтоб перечислить Вам деньги на ремонт машины и просто в знак признания Вашего героизма".

Валерий просто и прямо сказал мне - "Спасибо. Мне ничего не нужно. Я просто не мог смотреть, как на моих глазах убивают детей. Я просто сделал то что должен. Лучше опубликуйте карточки семей погибших полицейских".

Мы с Борисом Филатовым, пообещали ему это сделать сегодня".

snyper75 said:
Абсолютно согласен.Полная неподготовленность к действиям в критических ситуациях и в итоге два трупа.Погибших жаль конечно же...
Убивство двох поліцейських у Дніпрі сколихнуло всю Україну і сильно засмутило заокеанських колег наших розстріляних правоохоронців. Для Сполучених Штатів, де вишкіл поліцейських давно перетворився на мистецтво, подібна трагедія означає не тільки сльози і біль, а й аналіз кроків, можливо, навіть зміну норм, щоб зберігти людські життя у майбутньому, йдеться у сюжеті
. Експерт з поліцейських тренінгів, колишній поліцейський Джеф Джанероне під час перегляду трагічного відео помітив, що в ньому помітні склейки і явно не вистачає якихось шматків. "Це неповна картина з місця, якісь важливі елементи втрачені. Попри це, хочу відзначити неймовірну мужність водія маршрутки і це дуже добрий знак - ваші люди симпатизують поліцейським, вони готові їх захищати, приходити на допомогу. Це свідчить про високу довіру і цей чоловік, який намагався заблокувати машину - справжній герой", - стверджує він. Він на іграшках змоделював ситуацію, яка сталася в Дніпрі: жінка-поліцейський стоїть перед машиною правоохоронців, її колега - в машині перевіряє документи. Злочинець наближається до нього. "Давайте спершу поговоримо про локацію, яку обрали правоохоронці: це дуже добре місце, це не дорога, де потрібно поставити поліцейську машину так, щоб тебе не розчавив трак або вантажівка, які несуться з шаленою швидкістю. Наступний крок: як ставлять поліцейські машини в Америці: підпирають машину, яку зупинили ззаду. Якщо поставити автівки паралельно - можна наразитися на небезпеку, бо злочинець може відкрити вогонь і вразити обох поліцейських, вони ще не знають, хороша це людина чи погана. Тому це позиція невиграшна", - розповів експерт. За словами Джеффа, у різних американських штатах діють різні законодавчі норми щодо того, чи має людина, яку зупинили, залишатися в автівці чи вийти з неї. В його рідному Нью-Джерсі, водій має сидіти в своєму авто і чекати, коли до нього підійде офіцер. "Перш за все, я не знаю цю людину, яку зупинив. Більшість людей - хороші і слухняні, але є злочинці або психічнохворі. А наше завдання - охорона громадян і відповідальність перед власними родинами: мені хочеться після зміни повернутися до своїх дітей і дружини живим. Тому, що я роблю? Моя позиція, коли я бачу водія в автівці з руками на стерні - позиція переваги. Що робить мій напарник? Він прикриває мене, дивиться за рухом в зупиненій машині. Ось я взяв документи і пішов перевіряти документи в своїй машині. Що в цей час робить мій напарник: він виходить з нашої машини і стає за затриманою машиною, але не перед нею. Дивіться, це такий трикутник, де кожен з нас може витягти зброю і прикрити іншого, бо і його, і мій постріл не зачеплять жодного з нас, але уразять злочинця. Тому поліцейський номер два - тільки позаду машини", - зазначив колишній американський поліцейський. Питання наявності зброї у злочинця змінює обличчя Джефа, він відповідає коротко: ніколи не наставляйте на поліцейського зброю. "Наставиш на мене зброю - автоматично перетворишся на мішень. Я стрілятиму в груди, не в голову. В голову потрапити важче, а тут сконцентровані життєвоважливі органи. І я не роздумуватиму ні секунди", - повідомив Джеф Джанероне. Слід зазначити, що в США, де поліцейський вишкіл - справжнє мистецтво, кожен крок і дія правоохоронців написані кров'ю помилок і дуже болісних втрат. Попри покрові інструкції, американські правоохоронці не перестають тренуватися щодня, бо ніколи не знаєш, звідки може прийти біда.

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах!

Back