На 10 працівників компанії, яка продавала скандальні футболки, завели кримінальну справу

Fire27

Досвідчені стрільці
Як відомо, компанія ProstoPrint є в дружніх відносинах з нашим сайтом. Та зараз проти співробітників компанії порушено карну справу, а в офісі компанії проведено обшук. Слідче управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ Києва на поточному тижні порушило кримінальну справу проти близько 10 посадових осіб поліграфічної компанії ProstoPrint за підозрою в незаконному використанні торговельного знака-емблеми чемпіонату Європи з футболу 2012 року на футболках, чашках, кепках і іншій продукції.Про це повідомила прес-служба ГУ МВС у Києві.Справа порушена за статтею 229 Кримінального кодексу (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмової назви, кваліфікованого позначення походження товару).За даними міліції, футболки, чашки, кепки з емблемою Євро-2012 випускалися без ліцензії.ГУ МВС у Києві заявляє, що діяльність поліграфкомпанії вдалося зупинити в результаті звернення власника логотипа й за допомогою контрольної закупівлі продукції на 60 тис. гривень.Згідно з повідомленням, під час обшуку офісу компанії міліція вилучила готову продукцію, а також кліше з емблемою Євро-2012.Нагадаємо, за словами власника компаній Prostoprint та futbolka.ua Дениса Олєйнікова, УБОЗ захопив офіси його фірм нібито через друк футболок з написом "Спасибо жителям Донбасса…".Пізініше в Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ в Києві пояснили, що обшук у столичній компанії з виробництва футболок Prostoprint пов'язаний з підробкою сувенірної продукції до Євро-2012.7 вересня Денис Олєйніков звернувся до президента Віктора Януковича з відкритим листом, в якому заявив про свою готовність просити політичного притулку за кордоном.Як відомо, у серпні у мережі інтернет з'явилися відеоролики з матчу Динамо (Київ) – Карпати (Львів), де вболівальники ображають президента Віктора Януковича і тих, хто голосував за нього. Образливе гасло розпочинається словами “Спасибо жителям Донбаса….”(c)un.ua P.S. Це все пахне політикою... Хотілось би, щоб співробітники компанії прокоментували дану ситуацію.

Як я уже писав, пахне політичними інтригами. Станіслав, я знаю - що сайт "Травматик" знаходиться поза політикою (підтримую, брудна це справа...), але пишу, бо це стосується партнера сайту. Доповнення: Власник компанії Денис Олєйніков повідомив, що тиждень тому до них зателефонував хтось з незнайомого телефону і натякнув, щоб компанія припинила розповсюдження футболок з надписом "Спасибо жителям Донбасса". Денис відповів незнайомцю, що футболки будуть й надалі продавати, оскільки не містять жодного образливого слова, але незнайомець повідомив, що це їх вибір.

Fire27 said:Як я уже писав, пахне політичними інтригами. Станіслав, я знаю – що сайт "Травматик" знаходиться поза політикою (підтримую, брудна це справа…), але пишу, бо це стосується партнера сайту.
Спасибо за информацию. В принципе странно, что именно ProstoPrint щемили и нет ни слова о партнёре, который эти макеты загрузил на свой сайт и стал принимать заказы. На самом деле сам ProstoPrint это просто оборудование, а что печатать и на чём определяет сайт партнёр. Вот его и надо было привлекать. Это всё равно, что девочку на ксероксе привлечь за снятие ксерокопий с учебников, хотя пример и не совсем удачный.Дело в том, что модерируются только векторные дизайны все остальные проходят автоматом и идут на печать. Можно и слово Х..Й подать, никто не заметит. В конструкторе любой заказчик может добавить любой текст сам «Хоть спасибо, хоть пожалуйста жителям Львова» и кто в таком случае виноват?Конкретно с ЕВРО-2012 уверен виноват сайт партнёр который эти футболки выставил на продажу, а в случае если дизайны векторные, соучастником идёт ПростоПринт, за то что не спросил про права на ТМ.Кстати сайт на движке ProstoPrint может запустить любой в течении нескольких минут и влить туда что угодно, а потом сделать контрольную закупку. Так что не учли ребята, в какой стране живут и не подготовились юридически.

— Мне чуть ли не в глаза говорят: у нас есть приказ мочить Олейникова, — каже 35-річний Денис Олєйніков. По обіді 6 вересня його підприємство "Простопрінт" обшукали працівники столичного управління боротьби з організованою злочинністю.— Ворвались где-то в три часа дня. Человек 15 с пистолетами, автоматами. Поставили наших сотрудников у стенки и давай переворачивать все вверх дном. Никому ничего не объяснили, никаких документов не предоставили."Простопрінт" друкує зображення на футболках, сумках, чашках, куртках. На підприємстві 25 працівників. Орендують триповерховий будинок на вул. Садовій, 65/20, неподалік столичної станції метро Славутич. Денис Олєйніков із родиною живе в Одесі, керує компанією звідти:— Коли вони вривалися, якраз говорив із директором Іриною. Почув: "Всем оставаться на месте. Обыск". Я в машину і погнав на Київ. Інакше нічого б і не дізнався, бо у всіх вимкнули мобілки. Під'їжджаю. У дворі новесенький тюнінгований "Порше Каєн" (коштує близько 1 млн грн. — "ГПУ"). Це, виявляється, авто заступника начальника київського УБОЗу. Не тим у житті я займаюся, думаю. Треба іти на зарплату 3 тисячі гривень в УБОЗ і їздити на машині за 100 тисяч баксів.— У другої слідчої, жінки, на собі було мінімум 2 кілограми золота, — додає 25-річна Марія Борисенко, співробітниця "Простопрінту". — Сережки, браслети, кольца.Дениса не пускали на територію. В'їзд перегородили мікроавтобусом. Із колегами спілкуватися не дозволити. Коли залазив на огорожу, зганяли.Убозівці обшукали весь будинок. Вилучили комп'ютери, обладнання для друку. Працівників відпустили після півночі. Кількох допитували до п'ятої ранку.— Ті бойовики мали при собі навіть кувалду, — каже Марія Борисенко. — Кого вони хотіла нею дубасити?— Дивує свинство нашої міліції, — додає Олєйніков. — Мало того, що витворяють, що хочуть, ніяких документів, постанов на обшук. Так після їхнього візиту ми кілька годин прибирали територію. Ледь не у кожному вазоні недопалки, рештки їжі, сміття, мотлох. Ми тут навіть не курили, а вони за день усе обгадили. Усе перевернули і позабирали. Вкрали навіть куртки й реглани, на яких не було жодних написів і які не можуть слугувати доказами."Простопрінт" звинуватили у незаконному використанні символіки футбольного чемпіонату Євро-2012. Напередодні обшуку двоє чоловіків замовили надрукувати логотип на футболках, чашках і куртках. Вони і були понятими.— Ніяких інших свідків убозівці не брали, — говорить Денис Олєйніков. — Зрозуміло, що ці чоловіки співпрацюють з органами. Але я пояснював, що "Простопрінт" — це лише принтер. Ми друкуємо макети, які нам надають. За законами і міжнародними конвенціями авторські права на зображення належать замовнику. Вони не слухали. Слідчі відкрито казали, що на мене поступило замовлення.Раніше у підприємства не було конфліктів із правоохоронцями. Власник вважає, тиснути на нього почали через футболки з написами "Спасибо жителям Донбасса! За ананаса" та "Спасибо жителям Донбасса! За ученых, поэтов, политиков, проффесоров". Вони обігрують інцидент на початку футбольного матчу між київським "Динамо" та львівськими "Карпатами". Тоді вболівальники столичного клубу скандували "Спасибо жителям Донбасса за президента-пид**аса". Історія швидко стала популярною. В інтернеті виклали відео з матчу. За день його переглянули кількасот тисяч людей.— Мені кілька разів телефонували аноніми, — каже Олєйніков. — Пропонували не друкувати таких футболок. Але мої написи нікого не ображають. Там взагалі немає слова президент. Я добре знаю наші закони і не порушую їх.Денису Олєйнікову вручили повістку — з'явитися 7 вересня до столичного управління боротьби з організованою злочинністю. Він прийшов у вказаний час, однак слідчий його не прийняв.Зараз на "Простопрінті" намагаються працювати на тій техніці, яку міліціонери не змогли вилучити.Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО, Антон СЕМИЖЕНКОДжерело: Gazeta.ua

УБОП арестовал сервера с макетами футболок «Спасибо жителям Донбасса»21.09.2011 09:12Сегодня в 15.20 в офисе компании ColoCall, предоставляющей услуги интернет-хостинга, появились сотрудники УБОП г.Киева и изъяли сервера, которые поддерживали сайт компании ProstoPrint.Об этом пресс-службе гражданского движения «Спільна Справа» сообщил владелец компании ProstoPrint Денис Олейников.По его словам, в результате таких действий был полностью заблокирован сайт компании, который, в т.ч., предлагал посетителям целый ряд предметов верхней одежды с принтами, содержащими острую критику первых лиц государства.Д.Олейников считает, что эти действия правоохранителей являются продолжением целенаправленной кампании по уничтожению его бизнеса.Пресс-служба гражданского движения «Спільна Справа»

Виробник футболок "Спасибо жителям Донбасса" виїхав за кордон, його бізнес закрили

401017_1_300.jpg

Денис Олєйніков: "Ті, хто знищив моє життя, обов'язково за це відповідатимуть. Кожен і персонально"— Я уже не в Украине. Со мной самые дорогие мне люди — жена, сын и дочь. Это весь мой мир, и ради них я откажусь от идеалов, карьеры, бизнеса и чего угодно, — пише на своїй інтернет-сторінці власник фірми "Простопрінт" 35-річний Денис Олєйніков. 20 вересня він виїхав з України разом із родиною."Простопрінт" наносила зображення на футболки, сумки, чашки, куртки. Орендувала у столиці триповерховий будинок площею 260 кв. м на Лівому березі. На початку вересня випустили футболку з написом "Спасибо жителям Донбасса за ананаса". 6 вересня "Простопрінт" обшукали працівники управління боротьби з організованою злочинністю. Вилучили обладнання, комп'ютери. Порушили кримінальну справу за незаконне використання логотипу "Євро-2012″.Після першої погрози розправитися, Олєйніков обіцяв започаткувати громадську ініціативу "Не бойся". Їздити Україною та формувати мобільні групи самозахисту. Вивести на Майдан 200 тис. людей.— Співчуваюча нам людина з УБОЗу напередодні ввечері повідомила про новий сценарій, який планує реалізувати міліція зі мною і родиною, — каже Денис. — Якби не було 15-годинних нічних допитів, грабунків і вилучення майна, знищення справи, яку будував п'ять років, повної деморалізації моїх співробітників, погроз зґвалтування колеги двома подонками в погонах, я б не повірив.— Був запланований мій арешт, — продовжує власник "Простопрінта". — Демонстративно, під час нашої акції. Але найстрашніше, що паралельно дали команду арештувати мою дружину. Планувалось відсторонення від опікунства над моїми дітьми мами і тестя. Що далі відбувалося б із дітьми — зрозуміло.Куди виїхав Олєйніков із родиною — невідомо.— Я повернуся, — каже наостанок. — Ті, хто знищив моє життя, хто забрав улюблену роботу, у моєї доньки — можливість виступати під прапором України (чемпіонка України з тенісу серед юніорів. — "ГПУ"), у сина — вчитися українською мовою, у дружини — друзів, подруг і весь її світ, обов'язково за це відповідатимуть. Кожен і персонально.Власник "Простопрінту" жив із родиною в Одесі. Звідти керував бізнесом. Фірма закрита. Її 25 робітників сидять удома і чекають, як далі розвиватимуться події.— Ніякої інформації не маємо, — говорить 25-річна Марія Борисенко, менеджер "Простопрінту". — Про все дізнаємося з "Фейсбука", куди пише Денис. Чекаємо від нього будь-якого сигналу.Власник орендованого "Простопрінтом" будинку просить фірму виселитися. Пояснив, що він не має нічого особисто проти виробництва, однак на нього "тиснуть контролюючі органи", погрожують проблемами.

Роман ЗАПОРОЖЧЕНКО
Джерело:
You do not have permission to view link Log in or register now.

Приєднуйтесь до нас в соціальних мережах!

Back