З прийдешніми святами!
Хто б і що б не казав, але для мене особисто самі ідеальні це "Сова-П" в зеленому пакуванні.
"Рись" теж непогана, гарно працює на дистанції в 16 метрів все в мішень N4 без "молока".
"Вій" щось валове, хоча й зауважень до його роботи не було.
"Хантер" не пробував, Форт - якось завищена ціна, як на моє особисте переконання.
Ще в 2020-2021 ту ж Сову можна було придбати в магазинах по 14 грн. (12 грн. в червоній коробці) (особисто брав в Тактиці на вул. Сосюри, 7) у той час як Форт 18-21 грн. в Ібіс.
За "Райберт" взагалі мовчу - якщо гарна партія була, то ще й знижку робили, я всіх своїх товаришів на Сову і Рись підсадив тоді.
Але зараз, починаючи з 24.02.22, використання травматичного боєприпасу, знову ж таки на мій особистий погляд, втрачає актуальність.
Так, це непоганий варіант для тренувань за умови наявності власного спец.засобу, можливості відвідувати тир і наявності певного золотого запасу для придбання б/к.
Але... що не день, то повідомлення в ЗМІ про вилучення трофейної зброї, підрив гранат в жилих будинках...
Краще вже запровадити налагоджену і надійну систему резервістів, зобов'язати громадян проходити щорічні вишколи і по швейцарській чи ізраїльській моделі видавати таким людям бойову зброю для зберігання вдома, а не на складах і з урахуванням часу Ч+.
Світ змінився, геополітика змінилася. На сьогодні, після закінчення Другої Світової війни, наша Держава є першою в світі хто протистоїть в повномасштабній війні. Звісно можна сперечатися про конфлікти в різних точках світу будь-то Корейська, В'єтнамська, Афганістан, Ірак, Абхазія, Ічкерія, Балкани, Сірія, Лівія, Курдистан, Грузія і т.д.
Тому, на моє особисте переконання, має бути прийнятий нормальний Закон про обіг зброї, право на приховане носіння, зберігання і застосування від короткостволу до .50 калібру за наявності відповідних навиків і практичного досвіду, а не для задоволення власного его, що можу собі дозволити чи воно гарне в сейфі стояти (без фанатизму як в США, що і вогнемети, і РПГ можна дістати).
Вибачте, що не по темі, але думаю більшість хто буде це читати, розділяє мої переконання.
З повагою!